jueves, diciembre 10, 2009

MOSCOW, LA PURGA DE STALIN

Canvia el temps i apareix de cop el fred, en aquest innocent carrer els edificis grisos que veiem tenen terrorífiques històries...

Als anys 20 a Rússia el comunisme que hi havia consistia en que tothom vivia en comunes/conilleres de qualsevol manera, tot i tothom estava barrejat, això a Stalin no li agradava res, per tant va fer construir un conglomerat residencial (aquests blocs grisos), pisos luxosos on van anar a viure l'elit de la unió soviètica d'aquella època (enginyers, arquitectes, militars, periodistes, etc).

La realitat era una altre, sota aquesta suposada mostra de generositat Stalin els podia tenir així controlats en aquests blocs, qui considerava no emergent amb ell o amb el seu règim el feia anar a buscar quan sortia el sol, així famílies senceres van desaparèixer, execucions o deportacions als camps de concentració de Siberia (Gulags).

El museu del Gulag és impactant, però antics mitjants de transport ens evoquen a altres èpoques...

4 Comments:

Anonymous VD said...

Menudo país alegre, verdad? y ahora hay colores con los carteles capitalistas de propaganda comercial, pero me acuerdo de fotos de los 80 que nos enseñaba mi padre de regreso de sus viajes allá, entonces todo era gris y gris y gris, nada más.... (no hago la apologia de los países capitalistas tampoco porque los excesos de luces como en ciudades como Vegas, Tokyo, NY o hasta París resultan horrosos también...)

1:52 p. m.  
Blogger El Forest said...

Mucha alegría si, ahí el que hacía un cambio de la hora de ir al WC le pedían explicaciones, de hecho algo de esto aun existe, actualmente en Rusia en los WC's te puedes encontrar gente vigilando o bien te cogen del brazo para redigirte al cagódromo correspondiente (en serio, comprobado empíricamente).

4:00 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Jajaja el wc del Kremlin!!!!! juas

Jacinta.

10:21 p. m.  
Anonymous VD said...

JAJAJA! quéée fuerte lo del wc, no me extraña, en esas dictaduras se llega a extremos kafkaianos no? y luego para deshacerse de estas costumbres se necesita más que una generación...

2:41 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home