lunes, septiembre 04, 2006


AMÉRICA CENTRAL, EL TORTUGUERO

L'Amazones Centreamericà és el Parque Nacional del Tortuguero, akest parc de vessant caribenya pertany a l'estat de Costa Rica i és fronterer amb Nicaragua. La unió de varis deltes de rius juntament amb les dures pluges que hi cauen akí amb freqüència, provoca que tot sigui un laberint i un conglomerat d'aiguamolls d'un munt de km's.

Molts científics hi van a estudiar un dels grans enigmes d'akest indret tropical, les Tortugues, d'akí ve el nom del parc, de fins a un metre de tamany hi van a desovar, la majoria entre juliol i setembre cada any, no se sap quan temps viuen, es creu que poden arribar a un segle però es desconeix ja que es van iniciar els estudis pels anys 50.

Posen els ous en akesta regió en un troç d'allargada de no gaire més de 40 km's, la gran pregunta és saber pq només ho fan akí i no en altres zones, es comenta que desoven al mateix lloc on van neixer, com un cercle viciós, però no està demostrat.

Tenim akí una mostra de la jungla humida on podreu veure que hi creix gespa a sobre de l'aigua.

2 Comments:

Blogger jorid said...

Jo també vull un estat propi.

No veig cap tortuga, trobo a faltar una foto d'homenatge a Steve Irwin.

9:22 a. m.  
Blogger El Forest said...

Les Tortugues on es veuen molt més és a la platja, desoven normalment per la nit, no en tinc degut a que està mogolló de prohibit fer fotos d'elles, evidentment disimular un flash és imposible, de fet ens van avisar que hi han penes de presó per qualsevol que fagi alguna incidència important sobre el seu proces reproductiu.

Pròximament ficaré algun petit homenatge com comentes sobre l'Australià.

10:07 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home